W piątek, 21 lipca 2017 roku w Letniej Sali Koncertowej Pałacu Balcerowo w ramach XI cyklu Wakacyjnych Podróży Kulinarnych przenieśliśmy się do kraju będącego kwintesencją Orientu, pełnego barwnych ubiorów, licznych bogów czy egzotycznych dźwięków w celu zaprezentowania KUCHNI INDYJSKIEJ.
Na spotkaniu oprócz wielu ciekawostek dotyczących tego kraju jak i samej kuchni można było skosztować indyjskie specjały, które wspólnie z szefami kuchni: szefem kuchni restauracji Sieci Hoteli Pietrak – Wojciechem Gubańskim i Regionalnym Szefem Kuchni Unilever foodsolutions Emilem Dziubakiem zostały przygotowane przy współudziale uczestników. Na stołach nie zabrakło m.in. samosy – tradycyjnych, indyjskich pierożków wegetariańskich, kurczaka w tandoori czy mlecznego, indyjskiego smakołyka barfi. W klimat wieczoru wprowadziły gości tancerki ze szkoły tańca Joanny Ossowskiej w Bydgoszczy, które zaprezentowały tradycyjny taniec indyjski z elementami Bollywood. Nie obyło się również bez nauki podstawowych kroków i wykonania wspólnego układu tanecznego. Podczas całego spotkania do dyspozycji gości był również kącik z shishą, gdzie można było wykonać pamiątkowe zdjęcie czy skorzystać z malowania dłoni na wzór indyjskich tatuaży – mehendi. Całość imprezy podsumowano tematycznymi konkursami i doskonałą zabawą przy bollywoodzkich hitach, które porwały do tańca nie jednego z gości. W ramach Wakacyjnych Podróży Kulinarnych odbędzie się jeszcze jedno spotkanie – 25 sierpnia kuchnia rosyjska. Gwarantujemy moc wrażeń, smaczną kolację, a przede wszystkim doskonałą zabawę. Bilety w cenie 49 zł od osoby do nabycia w recepcji Hotelu Pietrak w Gnieźnie lub pod nr tel. 61 426 14 97. Wszystkie informacje o imprezach kulinarnych dostępne są na Facebooku – Pałac Balcerowo. (na)